Olen tänä vuonna eläköitynyt nainen, jolle uusi elämänvaihe on ollut vapauden huumaa. Valmistauduin eläkeaikaan perusteellisesti, joten muita suuria yllätyksiä ei toistaiseksi ole ilmaantunut. Jos yllätykseksi voi sanoa kokonaisvaltaista hyvää oloa, niin lisättäköön se yllätysten listaan.

Harrastuksiini kuuluvat käsitöiden tekeminen, lukeminen ja kirjoittaminen sekä liikunta. Kävelyn ohella kuntosali ja vesijuoksu ovat tämän hetken suosikkilajit. Kävely ja villasukkien kutominen rentouttavat. Ne myös edistävät luovuutta, olen saanut monta ongelmaa ratkaistua liikkuessa ja kutoessa.

Jos minusta tehtäisiin elokuva, sen nimi olisi Ideoita Pulppuava Ikäihminen. Elokuva kertoisi komedian keinoin, miten monin eri tavoin yhteiskunta hyötyy ikäihmisistä. Lisäksi elokuva antaisi vinkkejä, miten yhteiskunta voisi tukea vanhenevia kansalaisiaan ikääntymisen eri vaiheissa.

Minua näyttelisi Meryl Streep, koska hän on taitava, ahkera ja energinen näyttelijä, joka ei pelkää ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin.

Otan ilolla vastaan kommentteja: maijaliisa@ikaantymisenihmeet.fi