Tarina

Vanha nainen istui tuolillaan hymyillen leveästi, silmät loistaen kuin nuorella tytöllä juuri ennen ensimmäistä tanssiaan. Hänen kätensä vapisivat, mutta eivät pelosta tai epävarmuudesta – ne vapisivat jännityksestä ja innosta. Hän oli viimein saanut sen, mitä oli kauan toivonut: tilaisuuden kertoa tarinansa maailmalle.

Seitsemänkymppinen Hilma oli tavannut kiinnostavan miehen. He tapasivat yhteisten tuttavien kautta eräänä kesäkuun päivänä. Hilma ja mies olivat ikätovereita. Mies vei jalat alta, kuten sanonta kuuluu. Ihastuminen vei mennessään. Ajatukset eivät pysyneet kasassa. Hilma käyttäytyi kuin teinityttö, kun hän odotti miehen puhelinsoittoa. Hän vilkuili...

Vanha nainen astuu sisään apteekkiin, joka sijaitsee kauppakeskuksessa. Sisäänkäynnin läheisyydessä on kolme käsidesipulloa ja vuoronumerolaite. Nainen pumppaa käsidesiä pullosta ja hieroo käsiinsä värittömän nesteen, joka imeytyy nopeasti.

Hetkiä reppureissulta on tarina sinnikkyydestä, rohkeudesta ja suurista tunteista. Se on kertomus nuoresta naisesta, joka toteutti unelmansa matkaten maailmalla yksin rinkka selässä lähes vuoden ajan yli kolmekymmentä vuotta sitten. Tänä päivänä nuori nainen on unelmoiva eläkeläinen. Unelmointi kannattaa aina!