Pärnu on kahvilaystävän ihmemaa - Osa 2

06.06.2022

Pärnussa on lukuisia persoonallisia kahviloita ja ravintoloita. Ne eroavat toisistaan ilmapiiriltään, sisustukseltaan, yleisilmeeltään. Yleensä jokaiseen kohvik / restoran paikkaan voi pistäytyä kahville.

Kaupungin kokoon nähden kahviloita on kiitettävä määrä kaikkina vuodenaioina mutta kesäaikaan ravintoloiden lukumäärä kasvaa. Terassit ilmestyvät kahviloiden edustalle, joten kaupungin ilme elävöityy entisestään. Muukin toiminta vilkastuu suvena, kun turisteja saapuu kaupunkiin. Muutama keskustan katu tai osa siitä muuttuu kävelykaduksi lomakuukausien ajaksi.

Lounasaika Virossa on pääosin klo 12-15 välillä. Kahvi ei normaalisti sisälly ruoka-annokseen, toki sen voi tilata erikseen. Pärnusta löytyy lukuisia ruokailuun erikoistuneita ravintoiloita mutta niiden ruotiminen jää toiseen kertaan.

Tässä postauksessa kerron kahdesta tunnelmaltaan hyvin erilaisesta cafesta, joihin olen tykästynyt talven aikana.

Aikaisemmin olen kirjoittanut yhden kahvilablogin. Linkki alla:

https://www.ikaantymisenihmeet.fi/l/parnu-on-kahvilaystavan-ihmemaa/

Black Bowl Cafe, Rüütli 51

Black Bowl Cafe on melko uusi tulokas Pärnun keskustassa, se on perustettu parisen vuotta sitten. Kahvila on melko pieni, sisustus on moderni, puuta ja mustaa. Pidän astioiden pyöreästä muotoilusta, oli kysymys vesilasista tai espressokupista.

Cafe'en  voi poiketa pelkästään kahville kuten niin moniin muihinkin cafe/restoran paikoihin. Leivonnaisten tarjonta on suppeahko mutta maku sitäkin parempi.

Erityisen tykästynyt olen kahvilan lounaskeittoihin. Ne ovat kaupungin parhaat, mikä on tehnyt minusta Black Bowl Cafen vakioasiakkaan. Annokseen sisältyy leipä ja levite. Jokaiselle viikonpäivälle on oma keitto, lista vaihtuu aika ajoin. Jälkiruoaksi nautin espresson, siten lounaskokemus on täydellinen. Keitoista suosikkini tällä hetkellä on kukkakaalikeitto. Palvelu on tasalaatuista ja erinomaista.

Keiton lisäksi toisena lounasvaihtoehtona on jokin tuhdimpi ruoka kuten kana. Cafessa on myös menu, josta voi valita mieleistään purtavaa. Pari kertaa olen joutunut lounasaikaan kääntymään takaisin, koska paikka on täynnä.

Café Grand, Kuninga 25

Viime vuosisadan 20-luvun tyylinen kahvila sijaitsee Kuninga-kadulla, Hotel Victorian yhteydessä. Kesäisin Café Grandin edustalla on pieni terassi. Kahvila oli aikoinaan tarkoitettu "hienommalle kansalle" mutta nykyään kuka tahansa voi nauttia sen taianomaisesta miljööstä.

Käyn kahvilassa nimenomaan tunnelman vuoksi. Pystyn kuvittelemaan elokuvista tutun menneen vuosikymmenen ilmapiirin. Näen sielujeni silmin, kun 20-luvun muodin mukaisesti pukeutuneet naiset savukkeineen pitävät hauskaa.

Kahvilan sisustuksen pääväri on kaunis vihreä. Huonetila on korkea, pianomusiikki soi taustalla, baarimikko on tiskin takana valmiina palvelemaan asiakasta, seinillä on taidetta. Ravintolan puolella pöydillä on valkoiset liinat.

Poikkean kahvilassa harvakseltaan, jotta pystyn saavuttamaan tiiviin, rauhoittavan ja vanhahtavan hengen kerta toisensa jälkeen. Cappuccino on vertaansa vailla. Kahvila ei pröystäile leivonnaisten suurella valikoimalla, mutta tunnelman luojana se on lyömätön. Haluan tuntea hetken menneen maailman hienostunutta atmosfääriä. Sen toiveen Café Grand pystyy toteuttamaan.